لذیذترین غذاهای معروف گیلان را بشناسید
اگر قصد سفر به استان زیبای گیلان را دارید حتما از غذاهای بی نظیر و لذیذ آن میل نمایید در این مطلب به معرفی معروف ترین غذاهای گیلان پرداخته ایم.
باقالاقاتق
این غذای محلی گیلان مرکب از باقالی، شوید خشک، سیر، تخم مرغ، روغن، نمک و زردچوبه است. باقلا قاتق با برنج خورده می شود. ماهی یا (کولی) شور، سیر تازه یا خشک، ترشی هفت بیجار، ترب و برگ ترب، زیتون یا زیتون پرورده از مخلفات این غذا هستند. سیر در غذاها و همراه غذا بسیار استفاده می شود و خواص بسیاری دارد که کاهش چربی خون یکی از آنهاست.
اناربیج
اناربیج تا حدودی شبیه به خورش فسنجان است و از غذاهای مخصوص شب یلدا است که در دیگر روزهای سال هم می توانید آن را سر سفره ی شمالی ها ببینید. این غذای خوش رنگ و هوس انگیز از رب انار، گردو، سبزی قرمه و گوشت چرخ کرده درست می شود.
ترش تره
همین ابتدای کار باید اعلام کنیم که سیر عضوی جداییناپذیر از غذاهای محلی گیلان است. حتی اگر داخل خود غذا سیر به کار نرفته باشد، باز هم آن را در کنار غذا و بر سر سفره ملاقات خواهید کرد. در ترشتره معروف گیلانیها هم سیر وجود دارد. سیر تفتدادهشده در کنار سبزیهای مخصوص شمالی مانند خالواش به همراهی برنج، زردچوبه، آب و تخممرغ به شما ترشتره جانانهای میدهد که تا مدتها طعمش در دهانتان باقی میماند و بوی خوبش در مشامتان.
میرزاقاسمی
میرزا قاسمی که از غذاهای سنتی گیلان است را با بادمجان کبابی یا پخته می پزند که هردو صورت لذیذ است. تخم مرغ، سیر سرخ شده، گوجه فرنگی، روغن ،پودر میخک و ادویه هایی مانند نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین از جمله مواد این غذا هستند.میرزا قاسمی هم با برنج و هم با نان صرف می شودو یکی از غذاهای گیلانی با بادمجان است. هفت بیجار، زیتون ، ترب و برگ ترب همراه این غذا استفاده می شود.
خوراک واویشکا
واویشکا یکی از سادهترین غذاهای گیلانی است که گفته میشود اصالت آن به کشور روسیه بازمیگردد و پس از جنگ جهانی دوم به غذاهای گیلانیها اضافه شده است. واویشکای گیلانی تنوع بالایی دارد و با مرغ، گوشت، دل و جگر مرغ و یا دل و جگر گوسفند و گوساله تهیه میشود.
مرغ ترش گیلانی
مرغ ترش یکی از غذاهای مشترک شمال کشور است که در گیلان و مازندران با روشهای کمی متفاوت از هم پخت میشود. در تهیه مرغ ترش گیلانی علاوه بر مرغ و سبزیجات، از لپه نیز استفاده میشود.
سیرابیج یا سیرواویج
سیرابیج یا سیرواویج از سادهترین غذاهای گیلانی است که مواد اولیه آن را سیر تشکیل میدهد. این غذای اصیل و سنتی، از ترکیب برگ سیر تازه، تخم مرغ و کمی ادویه تشکیل میشود. به این صورت که برگ سیر را به همراه کره تفت میدهند و سپس تخم مرغ را به همراه نمک و فلفل و زردچوبه به آن اضافه میکنند تا مواد به خورد هم برود و پخته شود.
ترش شامی
شامی ترش نوعی شامی اصیل و لذیذ گیلانی است که با طعمدهندههایی نظیر آبغوره، آب نارنج و رب انار طعم ترشی را به خود میگیرد. شامی ترش در شهرهای مختلف استان گیلان، به روشهای مختلفی تهیه میشود. شامی ترش با لپه، شامی ترش با انار، شامی رشتی، شامی رودباری، شامی ترش ماسوله، انواع مختلف شامی گیلانی شناخته میشوند.

